Agunnaryds Bygdegårdsförening

Bygdegården drivs av den ideella föreningen Agunnaryds Bygdegårdsförening som tillhandahåller lokal för uthyrning för såväl privatpersoner som föreningar. Bygdegårdsföreningen är medlem i Bygdegårdarnas Riksförbund, som är Sveriges största samlingslokalsorganisation med över 1400 medlemmar(mer information finns på www.bygdegardarna.se)

År 1934 stod bygdegården färdig för invigning, och har sedan dess varit en samlingslokal i Agunnaryd. Bygdegården har genomgått både enklare och större renoveringar samt byggts ut. Under år 2021 genomfördes en större renovering, köket byggdes om till storkök, fönster byttes ut och flera av lokalerna målades om samt nya golvmattor lades in. Lokalerna är handikappsanpassade och det finns hörslinga.

Bygdegården rymmer max 170 personer och kan erbjuda olika lokaler och utrustning för våra hyresgäster. Bygdegården fungerar bra för många olika aktiviteter, såsom bröllop, fester, föreningsmöten, konferenser, kulturarrangemang, o.s.v.

I stora salen är det möjligt att duka bord för max 120 sittande gäster. Det finns en scen och under år 2021 installerades en ny ljud- och bildanläggning med olika inkopplingsmöjligheter.

Det nyrenoverade köket är välutrustat och numera godkänt storkök. Köket har utökats med ett diskrum och ett renseri samt uppdaterats med nya vitvaror. Intill köket finns det ett serveringsrum.

Pentryt byggdes år 2018 och används främst som möteslokal. Pentryt rymmer max 20 personer och innehåller ett mindre kök samt TVskärm med olika inkopplingsmöjligheter. Pentryt har egen entré och kapprum.

Kontakt

Jonny Andersson

Ordförare

070-622 48 47

Carina Nilsson

Uthyrare

0372-611 42

E-post: bygdegarden@agunnaryd.se